OLDALUNK JELENLEG ZÁRVA TART!
Nézzen vissza hozzánk a következő hónapban.
Addig is kövessen minket a Facebook-on!
facebook.com/likehungarikum
 

Termékek, márkák

2016.03.07 12:25

Rubik kockaRubik-kocka egy háromdimenziós logikai játék, amit 1974-ben talált fel ifjabb Rubik Ernő. Elődjének, pontosabban a Rubik-kocka alapjának – bár az csupán csak 2 dimenziós – az 1878-ban Sam Loyd által feltalált 15-ös tologatós rejtvényt tartják. Valószínűleg azért, mert ez hasonlítható leginkább a kockához.

A Rubik-kocka eredeti neve bűvös kocka volt, a szabadalmi leírásban, térbeli logikai játékként nevezte meg alkotója a mechanikus, egyéni logikai játékot. A játék célja, hogy egy előzetesen összekevert kockából forgatással visszaállítsuk az eredeti, rendezett színösszeállítást, vagyis minden oldalon azonos színű lapocskák legyenek.

 

 

2016.03.03 13:19

Béres cseppA tél vége felé szervezetünk lemerülhet, könnyebben megbetegedhetünk, fáradtabbnak érezhetjük magunkat. Elengedhetetlen a megfelelő vitaminpótlás, hogy szervezetünket formába hozzuk.

A Béres köztudottan az egyik legismertebb és leghitelesebb márkanév Magyarországon és természetesen hungarikum.

 

A Béres termékek ma minden településen megtalálhatóak, és a legfiatalabbaktól a legidősebbekig sok millióan ismerik és használják őket. A legendás találmány, mely köré mára egy cégcsoport és tucatnyi termékből álló kínálat épült fel, a Béres Csepp. A készítmény 1972-ben született, egy rendkívüli tehetséggel megáldott kutató, Id. Dr. Béres József hosszú és kitartó munkájának betetőzéseképpen.

2015.10.25 11:15

1971.szeptember 29.-én kezdte meg működését a Gyermelyi Tésztagyár.

A teljes egészében magyar magántulajdonban lévő Gyermelyi Vállalatcsoport 2010-ben a gazdasági válság ellenére is eredményesen zárta az esztendőt. Konszolidált árbevétele a 2010-es évben 15,9 Mrd forint volt,amely 13%-kal haladta meg előző éves árbevételét.

 

Teljes vertikális integráció

A Gyermelyi Vállalatcsoport az alapanyag termelésétől kezdve a végtermékek értékesítéséig szinte mindent maga végez, amely ebben a formában példa nélkül álló Európában.A friss tojás az ország legnagyobb tojástermelőjének számító Gyermelyi Vállalatcsoport farmjairól kerül a tésztagyártásba. A farmon nevelt csirkéket a farmon nevelt tyúkokat pedig a saját gyártású és termesztésű alapanyagokból kevert takarmánnyal etetik.

 

2015.09.15 21:35

Pick téliszalámiA Pick szalámi kiemelkedő tulajdonságait, a harmonikus illatot és az egyedi ízt a helyi sajátosságok adják.

Szeged a Tisza folyó partján fekszik. A Szegedhez közeli alföldi, dél-magyarországi megyék (Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar) természeti adottságai kedvezőek a növénytermesztéshez és az állattenyésztéshez. Ez a földrajzi környezet és az ehhez párosuló szakértelem lehetőséget ad a jellegzetes tulajdonságokkal bíró szalámisertések tenyésztéséhez. Ezekről a területekről származnak azok az érett sertések, amelyeket Szegeden a szalámikészítéshez használnak fel.

2015.09.14 14:04

Família tésztaMint ahogy egész Magyarországon, úgy az Alföld déli részén, Békés megye szívében is több száz éves hagyományokra tekint vissza a száraztészta készítésének tradíciója. A technikákat, valamint a módszereket gyakran nemzedékeken át finomították és adták át generációról generációra, egy-egy család tagjai. Ez érthető, hiszen korábban maga a tésztakészítés is igazi családi eseménynek számított. Elmondható tehát, hogy a tésztakészítés annak idején igazi „családi vállalkozás” volt.

Cégünk, a Famíliatészta Kft. is egy családi vállalkozásként látta meg a napvilágot 1992-ben. A kezdet-kezdetén a legegyszerűbb gépekkel, néhány fő alkalmazásával indítottuk meg a termelést. A folyamatos fejlődésnek és bővülésnek köszönhetően, cégünket 1997-ben betéti társasággá alakítottuk, mivel ekkor már biztosak voltunk benne, jó irányba tartunk.

2015.09.11 13:15

Pöttyös Túró Rudi - Like HungarikumA Brodwayn bemutatják a Hair című musicalt, az Apollo 8 három emberrel a fedélzetén Hold körüli pályára áll, itthon pedig a Trombitás Frédi a sláger, és elindul az új gazdasági mechanizmus. És ami a legfontosabb: egy tejipari szakemberekből álló csapat egy Moszkvai tanulmányút után néhány évvel azt veszi a fejébe, hogy egy új, furcsa termékkel állnak elő, mely az édes, enyhén citromos túró, csokimázzal bevonva. A hatvanas években járunk.


Mivel fogalmuk nincs, hogy mi legyen a termék neve - hiszen addig csak olyan dolgokat gyártottak, amelyeknek egyértelmű volt az elnevezése, mint például a tej, a vaj vagy a túró - megkérik a Budapesti Műszaki Egyetem egyik oktatóját, Klein Sándort, hogy találjon ki egy nevet, amely jól jellemzi majd a csokis-túrós finomságot. Legyen Túró Rudi - mondja ő, magára haragítva ezzel az akkori lapkiadókat, akik erkölcstelennek vélik a nevet és megtagadják a reklámozást.

Webáruház készítés