OLDALUNK JELENLEG ZÁRVA TART!
Nézzen vissza hozzánk a következő hónapban.
Addig is kövessen minket a Facebook-on!
facebook.com/likehungarikum
 

Gyártók, termelők

A halászléről szabad, de nem érdemes vitatkozni.

„Az jó, vagy nem jó és kész!”

Hermann Ottó mondta: „Azt hinné valaki, hogy az nagyon egyszerű dolog: tüzet rakni, vagy megfőzni, vagy megsütni a halat, és avval vége.

„Ám a közönséges sütés-főzés és a halász sütés-főzése közt van akkora különbség, mint reggeli csöndes mise és a fényes nagy mise között: Nem elég a tudomány, ész kell ahhoz”.

Bármily egyszerűnek is tűnik: hal, vöröshagyma, paprika, víz és tészta – jó halászlét nem mindenki tud készíteni! Az igazi bajai halászlé az igazi bajaiak tudománya, akik ugyanazt az évszázados tradíciót követik, mint a hajdani bajai halászlegények. Egy cseppnyi titok, a féltve őrzött kincs, és a sok készülődés, szeretet és figyelem, amely belekerül a bográcsba, utánozhatatlan ízt kölcsönöz a hallének.

2016.03.01 20:52

BébiételA megbízható Kecskeméti bébiételek már generációk óta népszerűek Magyarországon. Nem véletlenül, hiszen frissen feldolgozott alapanyagokból készülnek, és a gyártás minden fázisában folyamatosan ellenőrzik a legszigorúbb higiéniai előírások betartását.

A bébiételek gyártásához csak újonnan gyártott üvegeket használnak, mert csak így garantálható az üvegek tisztasága, biztonsága. A beszállított nyersanyagokat laboratóriumi vizsgálatoknak vetik alá, és kizárólag az előírásoknak megfelelő nyersanyagok kerülnek feldolgozásra. A gyártás a legszigorúbb minőség-ellenőrzés és higiéniai előírások mellett, a legfejlettebb technológiával folyik. Ezt segíti az élelmiszerbiztonságot felügyelő HACCP rendszerük.

 

 

 

 

 

 

2015.11.23 08:20

gyulai kolbászA 18-19. században Európa legnagyobb vásárai közé emelkedett a gyulai téli vásár.

Egyes források szerint a vásárra a sertésfelhajtás általában 20-30 ezer körül mozgott, más források - óriási szám! - 100-120 ezer sertésről írnak, melyet lábon hajtottak Gyulára. A hajtás során az állatok lába megsérülhetett, melyeket le kellett vágni, hogy húsukat megmentsék. Így alakult ki annak az igénye, hogy közvágóhidat építsenek a városban – 1868-ban ez meg is történt. A 19. század végén már javában gyártották a Gyulai  Ezen vásárok igencsak pezsgővé tették Gyula város 

életét, fellendítvén a feldolgozóipart.

Kolbászt sok-sok hentes kínálta saját portékáját. Közülük emelkedett ki ifj. Balog József, aki Európa-szerte ismertté tette a Gyulait, 1910-ben a Brüsszeli Világkiállításon Aranyérmet nyert kolbászával.

 

2015.09.14 11:20

Kecskeméti konzervgyár1900 áprilisában Dieffenbach J. Eugen egy a dél-tiroli Bozen városában működő konzervgyár megbízásából felkereste Kecskemét akkori polgármesterét, Kada Eleket és ajánlatot tett gyümölcs- és főzelékkonzervgyár alapítására.

Az Univer-csoport 2003 nyarán vált a Kecskeméti Konzervgyár Zrt. többségi tulajdonosává, de a gyár története több, mint 100 évre nyúlik vissza. Az első kecskeméti gyümölcs- és főzelékkonzervgyárat megalapítása 1900-ra datálódik.

 

 

2015.09.10 16:05

BonbonettiA Bonbonetti Csoport Magyarország legjelentősebb kapacitásokkal rendelkező édesipari cégcsoportja, hazánk első számú édességgyártója.

Olyan nagy márkák megalkotója és gyártója, mint, a tibi csoki, a Cherry Queen konyakmeggy, a Bonbonetti szaloncukrok vagy a közkedvelt Franciadrazsé és Dunakavics, amelyek a mai napig a cég budapesti Vágóhíd utcai gyárában készülnek. A hazai édesipar utolsó nagy bástyájaként közel 500 dolgozónak biztosít munkát, ezzel támogatva a magyar gazdaságot.

A Fazekas család az 1890-es évek óta foglalkozik savanyítással.

 

A jól bevállt receptek azóta is apáról fiúra szállnak,válltozása csak a savanyúság készítése során használt eszközök berendezések korszerűsítésében történt.

Egyéni vállalkozásból átalakulva 2000-ben alapították meg a Fazekas Kft-t,így próbálva jobban megfelelni a növekvő piaci igényeknek.

Webáruház készítés